• Vi spelar Nes tillsammans | 029 Bucky O'Hare

  • Diskussioner om allt som rör NES.
Diskussioner om allt som rör NES.

Moderator: Moderatorer

Vilket spel vill du spela i omgång 29?

The Adventures of Lolo 2
5
25%
The Adventures of Lolo 3
4
20%
Bucky O'Hare
11
55%
 #788611  by rakapparat
 15 Jun 2016, 10:43
Hej igen!

Blev ingen action kring spel 28, men vi kör vidare till omgång 29 och hoppas att fler deltar, spelar och delar med sig av sina tankar. Följande spel har slumpats fram och ni har en vecka på er att rösta fram vilket ni vill spela i den här omgången
ImageImageImage
(Omröstning syns ej om du använder tapatalk på din mobil/padda. Du måste logga in i webbläsaren för att rösta.)

Något lustigt att Lolo 2 och 3 slumpades fram! Efter röstningen avslutas så kör vi genom det framröstade spelet en två veckor!

Kör hårt!

Edit 2016-06-22: Bucky O'Hare it is! Vi kör tre veckor denna gång och hoppas att ni hinner testa spelet i varje fall!
Last edited by rakapparat on 22 Jun 2016, 09:30, edited 6 times in total.
 #788625  by Ashaman
 15 Jun 2016, 15:52
Kul spel å bra plattform! Gillar inte pusselspel a la Lolo, men kanske kan bli roligare om man kör ihop med er? :-k

Spelrummet är ju snart klart för inredning också...
 #788651  by Ufouria
 15 Jun 2016, 19:39
Förstod att Bucky skulle kamma hem detta. Hen har iofs inte vunnit ännu men leder ju med råge. Synd, för jag hade tyckt det varit roligare om ni fått kämpa er igenom Lolo 3 ;) Jag tycker Lolo 1 är bäst av de tre. Lättare och inte så långrandigt.
 #790759  by rakapparat
 12 Jul 2016, 14:59
Igår efter två avklarade NES-spel tillsammans så satte jag och Ashaman och spelade igenom Bucky O'Hare tillsammans.

Ash hade spelat igenom det ett par gånger tidigare, jag har som mest spelat 5 min på ett GÅS. (jävla glenn)

Spelet var en riktigt stor överraskning för mig i det stora hela. Vad jag hört och sett så skulle det vara bra, men det var faktiskt riktigt bra!

Grafiskt:
Stora vackra sprites samt smidiga animationer. Mycket bra färgpalett dock ibland lite otydligt vad som gjorde skada i omgivningen mot vad som inte gjorde det. Helt ok cutscenes men krutet ligger i spelets gameplay där det imponerar. Märks att det släpptes sent i NESets ålder för de kunde utnyttja kapaciteten till fullo.

Ljud: Ljudeffekterna är väl avvägda och funkar bra. Musiken är lite av en besvikelse av spelet. Det är varken bra eller dåligt, snarare ganska mediokert. Inget som sätter sig på hjärnan.

Kontroll: Klockren. När man inte behöver skriva mer så är kontrollen perfekt. Kunde aldrig skylla på att det var kontrollens fel om jag dog, allt var mitt eget.

Gameplay: Innovativt för att vara NES, dock mycket lånat från andra spel vilket kanske kan räknas som fulknep. Men allt känns fräscht och med en egen touch och det ger det en känsla av att det är nytt trots att saker är lånade.
Uppskattar verkligen systemet med korta "acts" i varje bana där man får börja om man dör/game over vid början av akten. Det gör flowet i spelet mycket roligare och man känner att det inte är omöjligt att ta sig vidare även fast vissa akter kan vara riktigt kluriga.
Att kunna byta karaktärer med select gör även att flowet blir mer eller mindre orört och du kan spela vidare. Inte som tex Mega man spel där du måste gå in i menyer och välja. Alla karaktärer känns lika i hur dom rör sig i kontrollen, något som skulle ha kunnat göras annorlunda om dom skulle kännas mer som olika karaktärer. Nu är det egentligen bara vapnen och specialförmågor som skiljer dom åt förutom utseendet. Dock måste alla användas vid spelets senare del för att ta sig vidare i vissa partier vilket gör att alla känns nödvändiga.

Många bossar och de allra flesta känns som de har något unikt även om det här finns vissa likheter med andra spel som tex Mega man. Men spritesen är extremt snygga, text den gröna bloggen, rymdskeppet och grodbilen.

Svårighetsgrad: På en lagom nivå, spelet bjuder inte på en extrem utmaning men vissa partier kan du behöva göra om flertalet gånger. Dock gör akt-systemet att detta inte känns som en omöjlig uppgift utan att man känner sig pushad att ta sig vidare.

Sammanfattning: En stor överraskning för mig och helt klart ett av de bästa spelen till NES jag spelat. Minus för musiken som inte höjer spelet något nämnvärt förutom vid bossar och någon bana. Men jag rekommenderar alla som inte spelat Bucky O'Hare att göra det. Ett riktigt bra spel till 8-bitarn!
Last edited by rakapparat on 12 Jul 2016, 14:59, edited 1 time in total.

Instagram