• Fråga Dr. Mario NGC-relaterade frågor!

  • Diskussioner om allt som rör NGC.
Diskussioner om allt som rör NGC.

Moderator: Moderatorer

 #818524  by JHN
 
Ber om ursäkt för att det blir lite off topic i tråden, men jag postar ändå för att följa upp tidigare inlägg. Moderator får gärna flytta inlägget till lämpligare forumdel.

För kännedom så finns nu en lista över de GameCube-spel jag har som går under nämnda regionerna. Den är formaterad på samma sätt som trådarna i Spel utgivna i Norden-forumen. Jag har lagt med prisuppgifter från när jag köpte spelen och bedömt skicket efter bästa förmåga.

Se listan här: https://www.dropbox.com/s/4sz5w3h9w7kobl4/NGC.txt?dl=0

Det vore skoj om någon ville kolla igenom sina spel och fylla på listan. På så vis kan vi hitta vanliga utgåvor och vidimera varandras exemplar!
Last edited by rakapparat on 06 Jul 2017, 10:59, edited 1 time in total. Reason: Flyttade inlägg till befintlig om GC.
 #818536  by Ufouria
 
Wow, så fint och bra start på dokumentation av NGC spel! :good:

Det enda jag kan bidra med är att jag vet att Mega Man X Command Mission finns som svensksåld (gul triangel på fodralet) utgåva. Tror det var svensk text på fodralet. Den är såld (kanske var Ludu som köpte den) så jag kan inte kolla upp info om den längre.
GC - Megaman X Command Mission.JPG
GC - Megaman X Command Mission.JPG (729.09 KiB) Viewed 7954 times
 #818538  by JHN
 
Hoppas nån ska vilja fylla på den!

:good:

Rackarns vilket fint exemplar det såg ut att vara! Ser ut att kunna vara en "snorgul" triangel på ryggen - då är det nog en SCN-utgåva. Stod det bara på svenska på fodralet eller var det även danska, finska och norska? Jag har inte riktigt förstått om SCN innebär ett av språken eller alla fyra. Det ska också kunna vara engelska.
 #818547  by JHN
 
Nej, tyvärr inte. De titlar jag har som faller inom skandinaviska regionerna/Bergsala har jag fört in i listan. Fler än tio var det inte.

Däremot såg ju AndiOne ut att ha en mustig samling! Och det finns säkert många fler här som sitter med ett och annat SWD, SWE, SWF eller SCN.
 #818548  by Ufouria
 
Mega Man X Command Mission var SCN och jag tror alla fyra språk (svenska, danska, norska och finska) var på fodralet. Kanske kan skrivas ner men att det behöver bekräftas.

När jag sökte bland gamla mejl såg jag åtminstone vad jag vunnit det för på Tradera samt att det var i oktober 2010.
100413: 155 kr (mycket fint skick)

Mega Man Transmission finns dock inte som SCN :(
 #818551  by JHN
 
Perfekt! Har lagt till det. La också in en lista över kända reklamblad i filen. Vet inte om det är av intresse att ha dem fotograferade så man kan se dem på datorn? Det verkar finnas väldigt många.
 #818560  by kimsimonsson
 
Kan vi editera det dokumentet? Vågar inte trycka runt i dropbox GUI då det känns allmänt buggigt och kan förstöra vads som, om det finns write-rättigheter på dokumentet. Här är tre till som går att lägga till. Jag har fler som kan läggas till, men det få bli senare då det ligger nedpackat. Fire Emblem är UKV och vad jag vet släpptes det aldrig i någon skandinavisk utgåva.

********************************************

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Europarelease: 12 November 2004

Kända varianter:

1. SWD Bergsala
• Omslag: DOL-G8MP-UKV
• Manual: IM-DOL-GM8P-SWD (Bergsala)
• Skiva: DL-DOL-G8MP-EUR
• Reklamblad o. dyl: N/A

Försäljningshistorik:
Från Tradera om inget annat angivits.

********************************************

Fire Emblem: Path of Radiance

PAL-release: 4 November 2005

Kända varianter:

1. UKV
• Omslag: DOL-GFEP-UKV
• Manual: IM-DOL-GFEP-UKV
• Skiva: DL-DOL-GFEP-EUR
• Reklamblad o. dyl: Epilepsihäfte (IM-DOL-DOC-EUR-2), Reklamblad P-DOL-EUR-7

Försäljningshistorik:
Från Tradera om inget annat angivits.

********************************************

Resident Evil

PAL-release: ? September 2002

Kända varianter:

1. SCN Bergsala
• Omslag: DOL-GBIP-SCN
• Manual: DOL-GBIP-SCN-M (Bergsala)
• Skiva: DL-DOL-GBIP-0-EUR & DL-DOL-GBIP-1-EUR
• Reklamblad o. dyl: Epilepsihäfte (IM-DOL-DOC-EUR-1)

Försäljningshistorik:
Från Tradera om inget annat angivits.
 #818571  by JHN
 
Dropbox webb-gui kan enbart läsa filen, så det är ingen risk att nånting sabbas den vägen! Har du ett Dropbox-konto så kan jag dela filen med dig. Då dyker den upp i din Dropbox-mapp så du kan redigera den själv på datorn. Skulle den råka raderas eller redigeras till oigenkännlighet så går det att återställa filen till en tidigare tidpunkt. Vet däremot inte hur det funkar om flera försöker redigera den samtidigt. Vi borde hitta en bättre lösning för det hela.

Har testat lägga upp listan i Google Docs och Word Online, men upplever det nästan lika grötigt. Dessutom gnälls det på Bergsala som ska rättstavas till bergsapa.

:D

Jag la till spelen så länge. Såldes UKV här i Sverige också? Alltså fodral UKV, manual UKV och skiva EUR, som ditt Fire Emblem. Om det inte såldes här, ska det då tas upp i listan?
 #818592  by kimsimonsson
 
Google docs skulle kunna funka men det är lite grötigt ja. Dropbox med lokal editering är ingen höjdare. Om det finns intresse på riktigt att dokumentera Gamecube skulle det kanske kunna göras i skymundan? Om Lirod skapar grunden men gör det inte publikt så kan det byggas i det dolda. Då finns verktygen och heller ingen risk att "lansera" en hel forumdel som ingen underhåller. Om det blir bra och listan växer till något som kan liknas produktionsdugligt, gör det publikt då.

Fire Emblem såldes i Sverige som UKV. Det kan väl liknas vid de mer sena SNES-spelen som en del var UKV men såldes här. Just Fire Emblem såldes i 80 000 exemplar i hela Europa (vgchartz) så antagligen var det inte lönt att göra SWD av ett spel som säljer så få exemplar. Resident Evil 2 & 3 är också exemplar på spel som såldes här men finns bara i UKV... i alla fall vad jag vet.
 #818594  by Lirod
 
Absolut, är ni sugna att tag i det på riktigt? Kartlägga och uppdatera under längre tid liksom.
 #818599  by kimsimonsson
 
Jag skulle kunna hjälpa till med det jag kan. Dokumentera det jag äger själv och till och från dokumentera det som säljs, om det verkar troligt att alla delar hör ihop och om man tydligt kan utläsa märkningarna. Det optimala hade ju varit att någon med gigantisk NGC-samling hade velat dokumentera, men det finns ju också strength in numbers. Är det ett par trälar som dokumenterar lär det nog bli en bra lista efter ett tag.

Det behövs kanske 3-4 pers eller något kanske för att få upp en grund? Vet inte vilka förväntningar du har heller Lirod? Inget arbete är väl i onödan egentligen, såvida du tänkt att inkludera Gamecube någon gång i framtiden. Skulle intresset avta att dokumentera så finns det kanske åtminstone en start för nästa person som kan tänka sig offra tid på det.
 #818604  by JHN
 
Jag kan absolut tänka mig att gå igenom avslutade auktioner för kartläggning. I de fall där en utgåva inte återkommer i fullständighet borde det gå att hitta mönster i halvfullständiga exemplar. Det skulle i de fallen innebära att lägga upp halvfärdiga kända varianter och uppdatera dessa upprepade gånger. Jag tänker mig att även små datamängder över lång tid kan ge goda resultat.

Däremot vill jag säga att jag inte ägde nån GameCube under dess livstid och inte intuitivt vet hur det förhåller sig med olika utgåvor osv. Det skulle definitivt förenkla om någon med ett stort NGC-bibliotek kunde dokumentera sina relevanta utgåvor.
 #818605  by kimsimonsson
 
En grundläggande standard för vad som är relevant för märkningar, vilka märkningar det finns och vart scope:et på kartläggningen sätts får man nog bestämma också.

Vad på inlay är relevant att dokumentera, om något är värt att dokumentera alls? Det verkar som att manual och inlay har samma märkningar, men är det alltid så? Inlay har dessutom fler märkningar, om än snarlika med manualen. Vad är betydelsen för dessa? Det enda (vad jag vet) SCN-spelet jag har är Resident Evil och då är inlay märkt SCN. På SWD är inlay märkt UKV. Kan det vara så att skillnaden på SWD & SCN är att även inlay är custom på SCN-utgåvor, medan SWD fick UKV-inlay? Det finns kanske ingen logik i det förvisso med tanke på att manualen i Resident Evil endast är på engelska trots SCN-märkning.

Frågorna är många. Spännande! :)
 #818607  by JHN
 
Det verkar väldigt sannolikt att SWD-manual alltid kommer med UKV-inlay och EUR-skiva. Det är så alla mina SWD-utgåvor ser ut. Jag kan också se att Bergsala står på varenda manual märkt SWD, SWE och SWF. Vet inte med SCN.

Finns det något excelark eller liknande över sålda UKV i Sverige? Det skulle annars betyda att man behöver notera även alla UKV man stöter på. Till slut ser man då vilka titlar man inte hittat märkta SWD, SWE, SWF eller SCN. Men det är ju ingen garanti för att spelet sålts i Sverige, bara att de med hög sannolikhet inte fick dessa regionskoder.

Vi kanske inte heller ska låsa oss så väldigt vid Sverige. Hur bör detta avgränsas enligt dig Lirod? Vad är det du ser som relevant?
 #818610  by Lirod
 
Självklara är ju de med svensk i manualen eller på omslaget (samt SCN, SWE etc). Sedan får man väl gå igenom Super Play (antar jag) och kolla vilka spel som recenseras och nämns där. Då kan man också kolla mot hur exemplaren som nämns i tidningen ser ut på Tradera regionsmässigt. Sedan får man hålla koll efter spel med svensk prislapp. Finns det ingen NGC-lista från Nintendo i Norges gamla sida eller liknande?
 #818611  by kimsimonsson
 
Hittade ett till SCN-spel, Resident Evil 0. Det är SCN, har ett skandinaviskt inlay men återigen endast engelska i manualen, trots att den är märkt SCN. Varken RE1 eller RE0 har Bergsala printat på baksidan, vilket alla de SWD jag kollat har.

Rolig kuriosa på just RE0 är att det är felskrivet på baksidan. Det är en stor informationsruta som påpekar att spelet och manualen är på engelska där de har satt mellanslaget helt fel! :)

"ENGELSK CD-ROM OCHH NADBOK"
 #818614  by kimsimonsson
 
Lirod wrote:Självklara är ju de med svensk i manualen eller på omslaget (samt SCN, SWE etc). Sedan får man väl gå igenom Super Play (antar jag) och kolla vilka spel som recenseras och nämns där. Då kan man också kolla mot hur exemplaren som nämns i tidningen ser ut på Tradera regionsmässigt. Sedan får man hålla koll efter spel med svensk prislapp. Finns det ingen NGC-lista från Nintendo i Norges gamla sida eller liknande?
Det finns en wiki-sida som skvallrar om 454 spel släppta i Europa. Det lär nog vara en ganska så pålitlig lista? Det intressanta är väl att lista ut vilka av dessa 454 som fick någon typ av lokaliserad release i Skandinavien och vilka som bara kom som UKV.

Jag hittar ingen gammal Nintendo-sida för Norge? Bergsala själva kanske har Gamecube dokumenterat i någon form och kanske rentav hade kunnat tänka sig dela med sig av en lista med spel de tog in om man hade förklarat syftet och frågat snällt. SNDB lär de väl vara familjära med vid detta laget.

EDIT: Sorry för dubbelposten
 #818619  by Speedmouse
 
Här är listor på spel släppta i Sverige och Finland. :)
Sverige:

1080º Avalanche (2003, Nintendo)
18 Wheeler: American Pro Trucker (2002, Acclaim)
4 x 4 Evolution (2002, Take 2)
Ace Golf (2002, Eidos)
Animal Crossing (2004, Nintendo)
Animaniacs: The Great Edgar Hunt (2005, Ignition Entertainment)
ATV Quad Power Racing 2 (2003, Acclaim)
Baldur’s Gate: Dark Alliance (2003, Vivendi Universal)
Barbarian (2003, Titus)
Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (2005, Namco)
Batman Begins (2005, Electronic Arts)
Batman: Dark Tomorrow (2003, Kemco)
Batman: Rise of Sin Tzu (2003, Warner)
Batman: Vengeance (2002, Ubi Soft)
Battalion Wars (2005, Nintendo)
BattleBots (2003, THQ)
Beach Spikers: Virtua Beach Volleyball (2002, Sega)
Beyblade: V-Force (2003, Atari)
Beyond Good & Evil (2004, Ubi Soft)
Billy Hatcher and the Giant Egg (2003, Sega)
Bionicle (2003, Electronic Arts)
Black & Bruised (2003, Vivendi Universal)
Blood Omen 2 (2003, Eidos)
Blood Rayne (2003, Vivendi Universal)
Bloody Roar: Primal Fury (2002, Activision)
BMX XXX (2003, Acclaim)
Bomberman Generation (2002, Vivendi Universal)
Boog & Elliot (2006, Ubi Soft)
Bratz Dolls (2003, Ubi Soft)
Bratz: Forever Diamondz (2006, THQ)
Bratz Rock Angels (2005, THQ)
Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds (2003, Vivendi Universal)
Burnout (2002, Acclaim)
Burnout 2: Point of Impact (2003, Acclaim)
Call of Duty 2: Big Red One (2005, Activision)
Call of Duty: Finest Hour (2004, Activision)
Capcom VS SNK 2 EO (2002, Capcom)
Carmen Sandiego: The Secret of the Stolen Drums (2004, Acclaim)
Casper (2002, Ubi Soft)
Castleween (2003, Wanadoo)
Catwoman (2004, Electronic Arts)
Cel Damage (2002, Electronic Arts)
Charlie’s Angels (2003, Ubi Soft)
Chibi-Robo! (2006, Nintendo)
Chris Edward’s Aggressive Inlines (2002, Acclaim)
Codename: Kids Next Door (2005, Take 2)
Conan (2004, TDK)
Conflict: Desert Storm (2003, SCi)
Conflict: Desert Storm II (2004, SCi)
Crash Bandicoot WOC Gamer (2004, Vivendi Universal)
Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex (2002, Vivendi Universal)
Crash Nitro Kart (2003, Vivendi Universal)
Crash Tag Team Racing (2005, Vivendi Universal)
Crazy Taxi (2002, Acclaim)
Dakar Rally 2 (2003, Acclaim)
Dancing Stage Mario Mix (2005, Nintendo)
Dave Mirra Freestyle BMX 2 (2002, Acclaim)
Dead to Rights (2003, Namco)
Def Jam Fight for NY (2004, Electronic Arts)
Def Jam Vendetta (2003, Electronic Arts)
Defender (2003, Midway)
Die Hard: Vendetta (2002, Vivendi Universal)
Digimon Rumble Arena 2 (2004, Atari)
Disney Sports Basketball (2003, Konami)
Disney Sports Football (2003, Konami)
Disney Sports Skateboarding (2003, Konami)
Disney’s Chicken Little (2006, Disney Interactive)
Disney’s Donald Duck: Quack Attack (2002, Ubi Soft)
Disney’s Donald PK (2002, Ubi Soft)
Disney’s Extreme Skate Adventure (2003, Activision)
Disney’s Hide & Sneak (2004, Capcom)
Disney’s Magical Mirror Starring Mickey Mouse (2002, Nintendo)
Disney’s Party (2003, Electronic Arts)
Disney’s Tarzan: Freeride (2002, Ubi Soft)
Donkey Kong Jungle Beat (2005, Nintendo)
Donkey Konga (2004, Nintendo)
Donkey Konga 2 (2005, Nintendo)
Doshin the Giant (2002, Nintendo)
Downtown Run (2003, Ubi Soft)
Dr. Muto (2003, Midway)
Dragon’s Lair: Special Edition (2004, THQ)
Dragonball Z: Budokai (2003, Atari)
Driven (2002, Ubi Soft)
Drome Racers (2003, Electronic Arts)
Eggo Mania (2002, Kemco)
Enter the Matrix (2003, Atari)
Eternal Darkness: Sanity’s Requiem (Nintendo)
Evolution Skateboarding (2003, Konami)
Evolution Snowboarding (2003, Konami)
Evolution Worlds (2003, Ubi Soft)
F-Zero GX (2003, Nintendo)
F1 2002 (2002, Electronic Arts)
F1 Career Challenge (2003, Electronic Arts)
Fairly Odd Parents! Shadow Showdown (2005, THQ)
Fantastic 4 (Activision)
FIFA 06 (2005, Electronic Arts)
FIFA 07 (2006, Electronic Arts)
FIFA Football 2003 (2002, Electronic Arts)
FIFA Football 2004 (2003, Electronic Arts)
FIFA Football 2005 (2004, Electronic Arts)
FIFA Fotbolls-VM 2002 (2002, Electronic Arts)
FIFA Street (2005, Electronic Arts)
FIFA Street 2 (2006, Electronic Arts)
FIFA World Cup Germany 2006 (2006, Electronic Arts)
Fight Night Round 2 (2005, Electronic Arts)
Final Fantasy: Crystal Chronicles (2004, Nintendo)
Fire Emblem: Path of Radiance (2005, Nintendo)
Fireblade (2003, Midway)
Franklin: A Birthday Surprise (2006, Game Factory)
Freaky Flyers (2003, Midway)
Freedom Fighters (2003, Electronic Arts)
Freekstyle (2002, Electronic Arts)
Freestyle Metal X (2003, Midway)
Frogger Beyond (2003, Konami)
Gauntlet: Dark Legacy (2002, Midway)
Geist (2005, Nintendo)
Gladius (2003, Activision)
Godzilla: Destroy All Monsters Melee (2002, Atari)
GoldenEye: Rogue Agent (2004, Electronic Arts)
Gotcha Force (2004, Electronic Arts)
Gravity Games (2003, Midway)
Gun (2005, Activision)
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005, Electronic Arts)
Harry Potter och de vises sten (2003, Electronic Arts)
Harry Potter och fången från Azkaban (2004, Electronic Arts)
Harry Potter och hemligheternas kammare (2002, Electronic Arts)
Harry Potter: Världsmästerskapen i Quidditch (2003, Electronic Arts)
Harvest Moon: A Wonderful Life (2004, Ubi Soft)
Haven: Call of the King (2003, Midway)
Hidden Invasion (2002, Swing)
Hitman 2: Silent Assassin (2003, Eidos)
Hitta Nemo (2003, THQ)
Hot Wheels: World Race (2003, THQ)
Hulk (2003, Vivendi Universal)
Ice Age 2: The Meltdown (2006, Vivendi Universal)
Ikaruga (2003, Atari)
ISS2: International Superstar Soccer 2 (2002, Konami)
ISS3: International Superstar Soccer 3 (2003, Konami)
James Bond 007: Agent under Fire (2002, Electronic Arts)
James Bond 007: Everything or Nothing (2004, Electronic Arts)
James Bond 007: From Russia with Love (2005, Electronic Arts)
James Bond 007: Nightfire (2002, Electronic Arts)
Jeremy McGrath Supercross World (2002, Acclaim)
Jimmy Neutron Boy Genius (2003, THQ)
Jimmy Neutron Boy Genius: Attack of the Twonkies (2005, THQ)
Jimmy Neutron Boy Genius: Jet Fusion (2003, THQ)
Judge Dredd: Dredd VS Death (2003, Vivendi Universal)
Kelly Slater’s Pro Surfer (2002, Activision)
Killer 7 (2005, Capcom)
King Arthur (2005, Konami)
Kirby Air Ride (2004, Nintendo)
Knights of the Temple: Infernal Crusade (2004, TDK)
Knockout Kings 2003 (2002, Electronic Arts)
Largo Winch: Empire Under Threat (2002, Ubi Soft)
Legends of Wrestling (2002, Acclaim)
Legends of Wrestling II (2003, Acclaim)
Lego Star Wars II (2006, Activision)
Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (2005, Activision)
Looney Tunes: Back in Action (2003, Electronic Arts)
Lost Kingdoms (2002, Activision)
Lost Kingdoms II (2003, Activision)
Luigi’s Mansion (2002, Nintendo)
Mace Griffin: Bounty Hunter (2003, Vivendi Universal)
Madagaskar (2005, Activision)
Madden NFL 06 (2005, Electronic Arts)
Madden NFL 2003 (2002, Electronic Arts)
Madden NFL 2004 (2003, Electronic Arts)
Madden NFL 2005 (2004, Electronic Arts)
Mario Golf: Toadstool Tour (2004, Nintendo)
Mario Kart: Double Dash!! (2003, Nintendo)
Mario Party 4 (2002, Nintendo)
Mario Party 5 (2003, Nintendo)
Mario Party 6 (2005, Nintendo)
Mario Party 7 (2006, Nintendo)
Mario Power Tennis (2005, Nintendo)
Mario Smash Football (2005, Nintendo)
Mario Superstar Baseball (2005, Nintendo)
Marvel Nemesis Rise of the Imperfects (2005, Electronic Arts)
Mat Hoffman’s Pro BMX 2 (2002, Activision)
Medal of Honor: European Assault (2005, Electronic Arts)
Medal of Honor: Frontline (2002, Electronic Arts)
Medal of Honor: Rising Sun (2003, Electronic Arts)
Mega Man: Network Transmission (2003, Capcom)
Men in Black II: Alien Escape (2003, Infogrames)
Metal Arms: Glitch in the System (2003, Vivendi Universal)
Metal Gear Solid: The Twin Snakes (2004, Konami)
Metroid Prime (2003, Nintendo)
Metroid Prime 2: Echoes (2004, Nintendo)
MicroMachines (2003, Atari)
Minority Report (2002, Activision)
Monopoly Party (2003, Infogrames)
Monster House (2006, THQ)
Monster Jam: Maximum Destruction (2002, Ubi Soft)
Monsters, Inc.: Scream Arena (2003, THQ)
Mortal Kombat: Deadly Alliance (2003, Midway)
MX Superfly (2002, THQ)
Mystic Heroes (2002, THQ)
Namco Museum 50th Anniversary (2006, Electronic Arts)
NBA 2K3 (2003, Sega)
NBA Courtside 2002 (2002, Nintendo)
NBA Live 06 (2005, Electronic Arts)
NBA Live 2003 (2002, Electronic Arts)
NBA Live 2004 (2003, Electronic Arts)
NBA Street V3 (2005, Electronic Arts)
NBA Street Vol. 2 (2003, Electronic Arts)
Need for Speed Carbon (2006, Electronic Arts)
Need for Speed Most Wanted (2005, Electronic Arts)
Need for Speed Underground (2003, Electronic Arts)
Need for Speed Underground 2 (2004, Electronic Arts)
Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002, Electronic Arts)
NFL 2K3 (2003, Sega)
NFL Street (2004, Electronic Arts)
NFL Street 2 (2005, Electronic Arts)
NHL 06 (2005, Electronic Arts)
NHL 2003 (2002, Electronic Arts)
NHL 2004 (2003, Electronic Arts)
NHL 2005 (2004, Electronic Arts)
NHL 2K3 (2003, Sega)
NHL Hitz 20-02 (2002, Midway)
NHL Hitz 20-03 (2002, Midway)
NHL Hitz Pro (2003, Midway)
Nickelodeon Party Blast (2002, Infogrames)
Nickelodeon Rugrats: Royal Ransom (2003, THQ)
Odama (2006, Nintendo)
Over The Hedge (2006, Activision)
P.N. 03 (2003, Capcom)
Pac-Man World 2 (2003, Namco)
Paper Mario: The Thousand-Year Door (2004, Nintendo)
Peter Jackson’s King Kong (2005, Ubi Soft)
Phantasy Star Online Episode I & II (2003, Sega)
Phantasy Star Online Episode III: C.A.R.D. Revolution (2004, Sega)
Pikmin (2002, Nintendo)
Pikmin 2 (2004, Nintendo)
Pitfall: The Lost Expedition (2004, Activision)
Pokémon Box: Ruby & Sapphire (2004, Nintendo)
Pokémon Channel (2004, Nintendo)
Pokémon Colosseum (2004, Nintendo)
Pokémon XD: Gale of Darkness (2005, Nintendo)
Prince of Persia: The Sands of Time (2004, Ubi Soft)
Prince of Persia: The Two Thrones (2005, Ubi Soft)
Prince of Persia: Warrior Within (2004, Ubi Soft)
Pro Rally 2002 (2002, Ubi Soft)
Pro Tennis WTA Tour (2002, Konami)
Puyo Pop Fever (2004, Sega)
R: Racing Victory (2004, Namco)
Rally Championship (2003, SCi)
Rayman 3: Hoodlum Havoc (2003, Ubi Soft)
Red Faction II (2003, THQ)
RedCard 20-03 (2002, Midway)
Reign of Fire (2002, BAM)
Resident Evil (2002, Capcom)
Resident Evil 2 (2003, Capcom)
Resident Evil 3: Nemesis (2003, Capcom)
Resident Evil 4 (2005, Capcom)
Resident Evil Zero (2003, Capcom)
Resident Evil: Code: Veronica X (2004, Capcom)
RoadKill (2003, Midway)
Robots (2005, Vivendi Universal)
Rocky (2002, Rage)
Rogue Ops (2004, Kemco)
Rugby 2005 (2005, Electronic Arts)
Sagan om de två tornen: Härskarringen (2003, Electronic Arts)
Sagan om den tredje tidsåldern: Härskarringen (2004, Electronic Arts)
Sagan om konungens återkomst: Härskarringen (2003, Electronic Arts)
Samurai Jack: The Shadow of Aku (2004, Sega)
Scooby-Doo! Mystery Mayhem (2004, THQ)
Scooby-Doo! Night of 100 Frights (2002, THQ)
Scooby Doo! Unmasked (2005, THQ)
Second Sight (2004, Codemasters)
Sega Soccer Slam (2002, Sega)
Shadow the Hedgehog (2005, Sega)
Shamu’s Deep Sea Adventures (2006, Activision)
Shark Tale (2004, Activision)
Shrek 2 (2004, Activision)
Shrek: Extra Large (2003, TDK)
Shrek: SuperSlam (2005, Activision)
Skies of Arcadia Legends (2003, Sega)
Smuggler’s Run 2: Warzones (2002, Take 2)
Sonic Adventure 2: Battle (2002, Sega)
Sonic Adventure DX: Director’s Cut (2003, Sega)
Sonic Gems Collection (2005, Sega)
Sonic Heroes (2004, Sega)
Sonic Mega Collection (2003, Sega)
Sonic Riders (2006, Sega)
Soul Calibur II (2003, Nintendo och Namco)
Soul Fighter (2002, Swing)
Spartan: Total Warrior (2005, Sega)
Spawn: Armageddon (2004, Namco)
Speed Challenge (2002, Ubi Soft)
Speed Kings (2003, Acclaim)
Sphinx and the Cursed Mummy (2004, THQ)
Spider-Man (2002, Activision)
Spider-Man 2 (2004, Activision)
SpongeBob SquarePants: Lights, Camera, Pants! (2005, THQ)
SpongeBob Squarepants: Revenge of the Flying Dutchman (2003, THQ)
SpongeBob SquarePants: The Movie (2005, THQ)
SpyHunter (2002, Midway)
Spyro: A Hero’s Tail (2004, Vivendi Universal)
Spyro: Enter the Dragonfly (2002, Vivendi Universal)
SRS: Street Racing Syndicate (2005, Namco)
SSX 3 (2003, Electronic Arts)
SSX on Tour (2005, Electronic Arts)
SSX Tricky (2002, Electronic Arts)
Star Fox Adventures (2002, Nintendo)
Star Fox Assault (2005, Nintendo)
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (2002, Activision)
Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader (2002, Activision)
Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike (2003, Activision)
Star Wars: Bounty Hunter (2003, Activision)
Star Wars: The Clone Wars (2002, Activision)
Summoner: A Goddess Reborn (2003, THQ)
Super Bust-A-Move All Stars (2003, Ubi Soft)
Super Mario Sunshine (2002, Nintendo)
Super Monkey Ball (2002, Sega)
Super Monkey Ball 2 (2003, Sega)
Super Monkey Ball Adventure (2006, Sega)
Super Smash Bros. Melee (2002, Nintendo)
SX Superstar (2003, Acclaim)
Tak 2: The Staff of Dreams (2005, THQ)
Tak and the Power of Juju (2004, THQ)
Tales of Symphonia (2004, Nintendo)
Taz: Wanted (2002, Infogrames)
Teenage Mutant Ninja Turtles (2004, Konami)
Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus (2005, Konami)
The Adventures of Jimmy Neutron Boy Genius: Attack of the Twonkies (2005, THQ)
The Chronicles of Narnia (2006, Disney Interactive)
The Hobbit (2003, Vivendi Universal)
The Incredible Hulk: Ultimate Destruction (2005, Vivendi Universal)
The Incredibles (2004, THQ)
The Incredibles: Rise of the Underminer (2005, THQ)
The Italian Job (2003, Eidos)
The Legend of Zelda: Collector’s Edition (2003, Nintendo)
The Legend of Zelda: Four Swords Adventures (2005, Nintendo)
The Legend of Zelda: The Wind Waker (2003, Nintendo)
The Powerpuff Girls: Relish Rampage (2004, Acclaim)
The Scorpion King: Rise of the Akkadian (2002, Vivendi Universal)
The Simpsons: Hit & Run (2003, Vivendi Universal)
The Sims (2003, Electronic Arts)
The Sims 2 (2005, Electronic Arts)
The Sims Bustin’ Out (2003, Electronic Arts)
The Sum of All Fears (2003, Ubi Soft)
The Urbz: Sims in the City (2004, Electronic Arts)
Tiger Woods PGA Tour 06 (2005, Electronic Arts)
Tiger Woods PGA Tour 2003 (2002, Electronic Arts)
Tiger Woods PGA Tour 2004 (2003, Electronic Arts)
Tiger Woods PGA Tour 2005 (2004, Electronic Arts)
TimeSplitters 2 (2002, Eidos)
TimeSplitters Future Perfect (2005, Electronic Arts)
Tom & Jerry in War of the Whiskers (2003, Ubi Soft)
Tom Clancy’s Ghost Recon (2003, Ubi Soft)
Tom Clancy’s Ghost Recon 2 (2005, Ubi Soft)
Tom Clancy's Rainbow Six 3: Black Arrow (2004, Ubi Soft)
Tom Clancy’s Rainbow Six Lockdown (2005, Ubi Soft)
Tom Clancy’s Splinter Cell (2003, Ubi Soft)
Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory (2005, Ubi Soft)
Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent (2006, Ubi Soft)
Tom Clancy’s Splinter Cell Pandora Tomorrow (2004, Ubi Soft)
Tony Hawk’s American Wasteland (2005, Activision)
Tony Hawk’s Pro Skater 3 (2002, Activision)
Tony Hawk’s Pro Skater 4 (2002, Activision)
Tony Hawk’s Underground (2003, Activision)
Tony Hawk’s Underground 2 (2004, Activision)
True Crime: New York City (2005, Activision)
True Crime: Streets of L.A. (2003, Activision)
Turok Evolution (2002, Acclaim)
Ty the Tasmanian Tiger (2002, Electronic Arts)
Ty the Tasmanian Tiger 2 (2004, Electronic Arts)
UEFA Champions League 2004-2005 (2005, Electronic Arts)
UFC Throwdown (2002, Ubi Soft)
Ultimate Spider-Man (2005, Activision)
Universal Studios: Theme Parks Adventure (2002, Kemco)
Urban Freestyle Soccer (2004, Acclaim)
V-Rally 3 (2003, Infogrames)
Vexx (2003, Acclaim)
Viewtiful Joe (2003, Capcom)
Viewtiful Joe 2 (2005, Capcom)
Viewtiful Joe: Red Hot Rumble (2006, Capcom)
Virtua Striker 3: Ver. 2002 (2002, Sega)
Wario Ware, Inc.: Mega Party Game$! (2004, Nintendo)
Wario World (2003, Nintendo)
Wave Race: Blue Storm (2002, Nintendo)
Whirl Tour (2003, Vivendi Universal)
Winnie the Pooh Rumbly Tumbly (2005, Ubi Soft)
Worms 3D (Sega)
Worms Blast (2002, Ubi Soft)
Wreckless: The Yakuza Missions (2002, Activision)
WWE Crush Hour (2003, THQ)
WWE Day of Reckoning 2 (2005, THQ)
WWE Wrestlemania X8 (2002, THQ)
X-Men 2: Wolverine’s Revenge (2003, Activision)
X-Men Legends (2004, Activision)
X-Men Legends II: Rise of Apocalypse (2005, Activision)
X-Men: Next Dimension (2002, Activision)
XIII (2003, Ubi Soft)
XGIII: Extreme G Racing (2002, Acclaim)
XGRA: Extreme G Racing Association (2004, Acclaim)
Zapper: One Wicked Cricket! (2003, Infogrames)
ZooCube (2002, Acclaim)
Finland:

1080°: Avalanche

18 Wheeler: American Pro Trucker

2002 FIFA World Cup

Ace Golf

Aggressive Inline

Animal Crossing

Asterix & Obelix XXL

ATV Quad Power Racing 2

Bad Boys II

Baldur's Gate: Dark Alliance

Barnyard

Baten Kaitos

Batman Begins

Batman Vengeance

Batman: Dark Tomorrow

Batman: Rise of Sin Tzu

Battalion Wars

Beach Spikers

Beyblade

Beyond Good & Evil

Big Air Freestyle

Billy Hatcher and the Giant Egg

Bionicle: Mask of Light

Black & Bruised

Blood Omen 2

BloodRayne

Bloody Roar: Primal Fury

BMX XXX

Bomberman Generation

Bratz: Forever Diamondz

Buffy The Vampire Slayer: Chaos Bleeds

Burnout

Burnout 2: Point of Impact

Call of Duty 2: Big Red One

Call of Duty: Finest Hour

Capcom vs SNK 2 EO

Carmen San Diego

Casper Spirit Dimensions

Castleween

Catwoman

Cel Damage

Charlie's Angels

Chibi-Robo!

Chicken Little

Conan

Conflict: Desert Storm

Conflict: Desert Storm II

Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex

Crash Nitro Kart

Crash Tag Team Racing

Crazy Taxi

Dakar 2

Dancing Stage: Mario Mix

Dark Summit

Darkened Skye

Dave Mirra Freestyle BMX 2

Dead to Rights

Def Jam Vendetta

Def Jam: Fight For New York

Die Hard Vendetta

Disney Party

Disney Sports Basketball

Disney Sports Skateboarding

Disney's Donald Duck PK

Disney's Donald Duck: Quack Attack

Disney's Extreme Skate Adventure

Disney's Hide'n'Sneak

Disney's Magical Mirror Starring Mickey Mouse

Disney's Tarzan Freeride

Disney/Pixar's Cars

Disney/Pixar's Finding Nemo

Donkey Kong Jungle Beat

Donkey Konga

Donkey Konga 2

Doshin the Giant

Dr. Muto

Dragon's Lair 3D Special Edition

Dragonball Z: Budokai

Dragonball Z: Budokai 2

Driven

Drome Racers

Eggo Mania

Enter the Matrix

ESPN International Winter Sports

Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Evolution Skateboarding

Evolution Snowboarding

Evolution Worlds

Extreme G3

F-Zero GX

F1 2002

F1 Career Challenge

Fantastic 4

FIFA 07

FIFA 2006

FIFA Football 2003

FIFA Football 2004

FIFA Football 2005

FIFA Street

FIFA Street 2

FIFA World Cup Germany 2006

Fight Night Round 2

Final Fantasy: Crystal Chronicles

Fire Emblem: Path of Radiance

Franklin � A Birthday Surprise

Freedom Fighters

Freekstyle

Frogger Beyond

Gadget Racers

Galidor: Defenders Of The Outer Dimension

Gauntlet: Dark Legacy

Geist

Gladius

Goblin Commander: Unleash the Horde

Godzilla: Destroy All Monsters Melee

GoldenEye: Rogue Agent

Gotcha Force

Gun

Harry Potter & the Philosopher's Stone

Harry Potter : Quidditch World Cup

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Harvest Moon Magical Melody

Harvest Moon: A wonderful Life

Haunted Mansion

Hitman 2: Silent Assassin

Hot Wheels: Highway 35 World Race

Hot Wheels: Velocity X

Hulk

Hunter: The Reckoning

Ice Age 2: The Meltdown

Ikaruga

International Superstar Soccer 2

International Superstar Soccer 3

James Bond 007: Agent Under Fire

James Bond 007: Everything or Nothing

James Bond 007: From Russia With Love

James Bond 007: Nightfire

Jeremy McGrath's Supercross World

Jimmy Neutron Boy Genius

Jimmy Neutron: Attack of the Twonkies

Judge Dredd: Dredd vs Death

Kelly Slater's Pro Surfer

Killer 7

King Arthur

Kirby Air Ride

Knights of the Temple

Knockout Kings 2003

Lara Croft Tomb Raider: Legend

Largo Winch: Empire Under Threat

Legend of Spyro: A New Beginning

Legends of Wrestling

Legends of Wrestling II

LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

Lost Kingdoms

Lost Kingdoms II

Luigi's Mansion

Madagascar

Madden NFL 06

Madden NFL 07

Madden NFL 2003

Madden NFL 2004

Madden NFL 2005

Mario Golf: Toadstool Tour

Mario Kart: Double Dash!!

Mario Party 4

Mario Party 5

Mario Party 6

Mario Party 7

Mario Power Tennis

Mario Smash Football

Mario Superstar Baseball

Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects

Mat Hoffman's Pro BMX 2

Medabots: Infinity

Medal of Honor: European Assault

Medal of Honor: Frontline

Medal of Honor: Rising Sun

Mega Man Network Transmission

Megaman X Command Mission

Men In Black II

Mercedes-Benz World Racing

Metal Arms

Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Metroid Prime

Metroid Prime 2: Echoes

Micro Machines

Minority Report

Mission Impossible: Operation Surma

Monopoly Party

Monster House

Monster Jam: Maximum Destruction

Monsters Inc. Scream Arena

Mortal Kombat: Deadly Alliance

MX Superfly

Mystic Heroes

Namco Museum 50th Anniversary Arcade Collection

Naruto Clash of Ninja

NBA 2K3

NBA Courtside 2002

NBA Live 06

NBA Live 2003

NBA Live 2004

NBA Live 2005

NBA Street V3

NBA Street Vol. 2

Need for Speed Underground 2

Need for Speed: Carbon

Need for Speed: Hot Pursuit 2

Need for Speed: Most Wanted

Need For Speed: Underground

NFL 2K3

NFL Street

NFL Street 2

NHL 06

NHL 2003

NHL 2004

NHL 2005

NHL 2K3

NHL Hitz 2002

NHL Hitz 2003

Nickelodeon Party Blast

Odama

Outlaw Golf

Over the Hedge

P.N.03

Pac-Man World 2

PAC-MAN World 3

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Peter Jackson's King Kong

Phantasy Star Online Episode I & II

Phantasy Star Online Episode III: C.A.R.D. Revolution

Piglet's Big Game

Pikmin

Pikmin 2

Pitfall: The Lost Expedition

Pok�mon Channel

Pok�mon Colosseum

Pok�mon XD: Gale of Darkness

Prince of Persia: The Sands of Time

Prince of Persia: The Two Thrones

Prince of Persia: Warrior Within

Pro Rally

Pro Tennis WTA Tour

Puyo Pop Fever

R: Racing

Rally Championship

Rayman 3: Hoodlum Havoc

Red Card Soccer

Red Faction II

Reign of Fire

Resident Evil

Resident Evil 2

Resident Evil 3: Nemesis

Resident Evil 4

Resident Evil Code: Veronica X

Resident Evil Zero

Robotech: Battlecry

Rocket Power Beach Bandits

Rocky

Rogue Ops

Rugrats: Royal Ransom

Samurai Jack: The Shadow of Aku

Scooby Doo! Mystery Mayhem

Scooby-Doo: Night of 100 Frights

Scorpion King: Rise Of The Akkadian

Second Sight

Sega Soccer Slam

Serious Sam: Next Encounter

Shadow the Hedgehog

Shark Tale

Shrek 2

Shrek Extra Large

Shrek Super Party

Shrek SuperSlam

Skies of Arcadia Legends

Smuggler's Run - Warzones

Sonic Adventure 2: Battle

Sonic Adventure DX: Director's Cut

Sonic Gems Collection

Sonic Heroes

Sonic Riders

Sonic: Mega Collection

Soul Calibur II

Spartan: Total Warrior

Spawn Armageddon

Speed Challenge: Jacques Villeneuve's Racing Vision

Speed Kings

Sphinx and The Cursed Mummy

Spider-Man 2

Spider-Man the Movie

Splinter Cell: Chaos Theory

Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Spongebob Squarepants The Movie

Spongebob Squarepants: Unite

SpongeBob: Revenge of the Flying Dutchman

Spy Hunter

Spyro: Enter the Dragonfly

SSX 3

SSX Tricky

Star Fox Adventures

Star Fox: Assault

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron II

Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike

Star Wars: Bounty Hunter

Star Wars: The Clone Wars

Starsky & Hutch

Street Racing Syndicate

Summoner: A Goddess Reborn

Super Bust-A-Move: All-Stars

Super Mario Sunshine

Super Monkey Ball

Super Monkey Ball 2

Super Monkey Ball Adventure

Super Smash Bros. Melee

Superman: Shadow of Apokolips

Tak and the Power of JuJu

Tak: The Great Juju Challenge

Tales of Symphonia

Taz Wanted

Teenage Mutant Ninja Turtles

Terminator 3: The Redemption

Tetris Worlds

The Chronicles of Narnia - The Lion The Witch & The Wardrobe

The Hobbit

The Incredible Hulk: Ultimate Destruction

The Incredibles

The Incredibles: Rise of the Underminer

The Italian Job

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

The Legend of Zelda: The Wind Waker

The Legend of Zelda: Twilight Princess

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Lord of the Rings: The Third Age

The Lord of the Rings: The Two Towers

The Polar Express

The Powerpuff Girls: Relish Rampage - Pickled

The Simpsons: Hit & Run

The Simpsons: Road Rage

The Sims

The Sims 2

The Sims 2: Pets

The Sims: Bustin'Out

The Sum of all Fears

The Urbz

Tiger Woods PGA Tour 06

Tiger Woods PGA Tour 2003

Tiger Woods PGA Tour 2004

Tiger Woods PGA Tour 2005

TimeSplitters 2

TimeSplitters Future Perfect

Tom Clancy's Ghost Recon 2

Tom Clancy's Splinter Cell

Tom Clancy�s Ghost Recon

Tom Clancy�s Rainbow Six Lockdown

Tom Clancy�s Splinter Cell: Double Agent

Tony Hawk's American Wasteland

Tony Hawk's Pro Skater 3

Tony Hawk's Pro Skater 4

Tony Hawk's Project 8

Tony Hawk's Underground

Tony Hawk's Underground 2

Top Gun: Combat Zones

True Crime: New York City

True Crime: Streets of LA

Turok: Evolution

Ty the Tasmanian Tiger

Ty The Tasmanian Tiger 2

UEFA Champions League 2005

Ultimate Fighting Championship: Throwdown

Ultimate Spider-Man

Universal Studios: Theme Park Creation

V-Rally 3

Vexx

Viewtiful Joe

Viewtiful Joe 2

Viewtiful Joe: Red Hot Rumble

VIP

Virtua Striker 3: Ver. 2002

Wallace and Gromit in Project Zoo

Wario Ware, Inc. Mega Party Game$!

Wario World

Wave Race: Blue Storm

Whirl Tour

Worms 3D

Worms Blast

Wreckless: The Yakuza Missions

Wrestlemania X8

WWE Crush Hour

WWE Day of Reckoning

WWE Day of Reckoning 2

WWE Wrestlemania XIX

X-Men 2: Wolverine's Revenge

X-Men 3: The Official Game

X-Men Legends

X-Men Legends 2: Rise of Apocalypse

X-Men: Next Dimension

XGRA Extreme G Racing Association

XIII

Zapper

ZooCube
 #818625  by Speedmouse
 
Det är samtliga spel släppta och kommer från Nintendo Sverige och Finlands officiella återförsäljarsidor anno 2006. Sitter med mobilen nu, men länkar till sidorna imorgon när jag är vid en dator igen. :)
 #818626  by kimsimonsson
 
Det låter ju helt magiskt. Då är det bara scripta ihop genereringen av alla sidor. Första inlägget borde väl också kunna gå att scripta ihop med titel, året det släpptes och sedan lämna allt annat i mallen blankt så är det bara börja fylla i det man hittar allteftersom.
 #818630  by kimsimonsson
 
Så du/ni scriptade hela GBA-grunden? Det är ju ingen höjdare att sitta och handknacka alla 398 spelen (sverige) för hand, som ett djur.

Har kollat med NybbaCUBE (medlem) och han var också intresserad av att dokumentera lite. Han har en annan polare med massa NGC-spel som eventuellt också kunde hjälpa till.
Last edited by segasonic on 08 Jul 2017, 00:30, edited 1 time in total. Reason: Citera inte senaste inlägget, tack!
 #818632  by Lirod
 
Jäklar vad kul, trodde det skulle ta längre tid tills någon tog tag i en NGC-del! Ska jag börja sätta ihop en katergori åt er?
 #818634  by kimsimonsson
 
Det är ju trots allt 15år sedan konsolen släpptes så det kanske är dags att bjuda in den i finrummet på SNDB? :) Jag tycker det låter som en bra idé att skapa upp kategorin så får ni mer erfarna som startat nya kategorier tidigare vägleda om hur man bäst kan tänkas underhålla det.

En annan intressant sak som kan vara värt att ta reda på är att jämföra Speedmouse lista med den på Wikipedia, och på så sätt få en första draft på vilka spel som antagligen inte släpptes i Sverige, men i PAL-version.
 #818636  by Speedmouse
 
kimsimonsson wrote:Så du/ni scriptade hela GBA-grunden? Det är ju ingen höjdare att sitta och handknacka alla 398 spelen (sverige) för hand, som ett djur.
Ja, jag gjorde en mall som jag körde copy/paste med helt enkelt. GBA-forumet innehåller 700 titlar, så det gjordes i omgångar kan jag säga. :P

Men vi fixar som sagt ihop något bra. :good:
 #818637  by kimsimonsson
 
När du säger att du hade en mall låter det som att du gjorde det manuellt? Optimalt hade varit om man bara kunde konstruera en trave HTTP-anrop lite snabbt och bara köra igenom alla på ett bräde. Men har du lyckats fixa 700 titlar själv ska nog fler kunna fixa 400 tillsammans. :)
 #818638  by NybbaCUBE
 
Detta låter väldigt spännande!
Ska kolla igenom mina spel och se vad man kan få ut av dom också.... :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Instagram #sndb.se