• Vad spelar ni för tillfället? (G&W, GB, GBC och GBA)

  • Diskussioner om allt som rör G&W och GB.
Diskussioner om allt som rör G&W och GB.

Moderator: Moderatorer

 #859216  by Lirod
 01 Oct 2019, 14:03
Jag håller på med Mystic Quest (via Collection of Mana till Switch) just nu, det är första gången jag tar mig an spelet och jag är riktigt imponerad. Vad mycket de har fått in i den där GB-kassetten.
 #864285  by knugcab
 20 Apr 2020, 17:32
Super Mario land.... för det och Wave race är de enda spel jag har som är värda att spela, det tredje jag har är DK Land 2 och det är ju hemskt att försöka se det plottret på en GB-skärm. Måste börja utöka GB-samlingen lite.
 #864286  by Quarth
 20 Apr 2020, 19:51
@knugcab Game Boy har mååååånga fantastiska titlar. Super Mario Land är en av dem.

Följande spel är måsten:
Tetris
Dr. Mario
Link's Awakening
Super Mario Land 2
Donkey Kong 94
Gargoyle's Quest
Kid Icarus
Metroid II
Castlevania II
Pokémon Red/Blue/Yellow
Kirby's Dream Land 2

Underskattade titlar:
Quarth
Kwirk
Bill & Ted's Excellent Game Boy Adventure
Jurassic Park Part 2
Mercenary Force
James Bond 007
 #864319  by knugcab
 21 Apr 2020, 19:12
Så är det absolut, jag är bara lite ny i GB-världen då jag inte har några kopplingar till den "från förr", utan impulsköpte en för något år sedan bara. Men känner att jag skall koncentrera samlandet på Gameboy och Lynx ett tag nu tror jag. Det är ju liksom så lättsamt ta fram någon av dem i stället för att strula med stora klumpiga basenheter och sladdar och djävulskap.
 #864323  by Ufouria
 21 Apr 2020, 19:30
Förutom spelen som redan nämnts, så är Bionic Commando, Battletoads (det som bara heter Battletoads och har samma omslag som NES spelet), Avenging Spirit, Hammerin Harry, Universal Soldiers, Kirbys Pinball Land, Bomberman GB, Blaster Master Jr fantastiskt bra! Andra bra spel (men som är bättre till NES) är Batman, Batman ROTJ och Shadow Warriors. Finns även massvis med "halvbra" spel som inte hamnar på min topplista men som är mycket spelbara.

@Quarth Kul att höra att du också gillar Bill & Ted's Excellent Game Boy Adventure :) Jag trodde det var världens sämsta skitspel till GB men det visade sig vara ett av de mest underhållande (svårt att lägga det ifrån sig) spelen jag spelat till GB.

Edit: Jag gillade även starkt Addams Family till GB. Mycket bättre än NES versionen.

Edit 2: Höll på att glömma ett av de mysigaste. Fortress of Fear :birdo:
 #864335  by Quarth
 22 Apr 2020, 04:37
@knugcab En annan fördel med att samla till GB, är att det än så länge är relativt billigt om du inte bryr dig så mycket om skick och CIB. Finns en del titlar som stuckit iväg i pris, men för det mesta är GB-samlandet rätt snällt mot din plånbok. :)

@Ufouria Ja, Bill & Ted är riktigt skoj! Skulle kunna vara ett kasst licensspel, särskilt eftersom det är publicerat av LJN och NES-versionen är horribel. Men det är faktiskt bra på riktigt. :good:
 #864496  by knugcab
 02 May 2020, 10:37
Bugs Bunnys crazy castle. Riktigt jäkla roligt litet beroendeframkallande spel! Det är ju sån där hjärngymnastik som spelpojken briljerar på, inte grötiga NES-konverteringar av spel som var tveksamma redan på den konsolen.
 #866098  by Ludu
 27 Jul 2020, 19:31
Jag har spelat orimligt mycket Mario's Picross på sistone. Mest för att sparfunktionen i kassetten jag köpte inte längre fungerar men att jag trots ständig omstart inte kunnat slita mig från alla pussel :lol: Jag har garanterat löst samtliga problem minst två varv sammanlagt så nu ser jag fram emot att kunna spara och så småningom tackla Star Course.

Om någon vet vart jag bör vända mig för batteribyte får ni gärna hojta, då kan jag passa på att skicka med Pokémon Crystal/Gold/Silver och THUG2+THASk8land i samma veva :)

Utöver det testade jag Burai Fighter Deluxe idag men irriterade mig på att jag ständigt dog på första bossen utan att något träffade mig ](*,) Testade om och om igen och kunde inte hitta något mönster så till slut googlade jag "Burai Fighter Deluxe Bug". Tydligen är det krångel när det spelas på Game Boy Color, den konsol jag föredrar att spela på :( Det får bli att damma av antingen tegelstenen eller GB Pocket när semestern är över.
 #866947  by Ludu
 29 Sep 2020, 10:15
Efter väldigt mycket snack och lite verkstad har jag äntligen påbörjat Fire Emblem: The Sacred Stones (GBA). Har tagit mig till kapitel 5x och har hunnit bli påmind om varför jag skjutit på detta så länge. Permanent död och vapen som slits ut gör det hela rätt omständigt att spela – vilket är väldigt synd då jag tycker att allt annat är grymt! Det jobbigaste är att ett missat föremål eller en förlorad karaktär kan få såna ödesdigra konsekvenser 15 timmar senare :/ Jag vill inte ta mig till sista kapitlet för att inse att personen som dog av en kritisk träff fem kapitel tidigare mer eller mindre krävs för att ha en chans mot slutbossen.

Men det är kul att vara igång igen, jag har ju rätt många titlar i serien att bocka av framöver :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Instagram