• Senaste avklarade SNES-spelet (utan fusk)?

  • Diskussioner om allt som rör SNES.
Diskussioner om allt som rör SNES.

Moderator: Moderatorer

 #859535  by Ludu
 14 Oct 2019, 08:47
Snyggt men oxå lite vemodigt att läsa att det förmodligen blir sista gången... Har du spelat det fler varv utöver det senaste och det 2005? :)

Just 110% tror jag dock att jag håller med, jag ser inte mig själv göra det igen.
 #859567  by WERY
 14 Oct 2019, 18:44
Ja 2005 var faktiskt senaste gången jag varvade spelet(första gången jag klarade 110% i spelet) så då blir detta den sista gången. Det enda jag gjort därimellan har varit att testa kassetten, när jag skickuppgraderat mitt samlarexemplar men det är ju inte alls samma sak. På den tiden det begav sig, spelade jag bara igenom spelet och klarade alla ordinarie banor, med varierat poängresultat. 2005 bestämde jag mig för att köra 110% och sedan blev det bara inte av, att spela igenom det igen. Jag hade planer på att göra det men det dröjde ända fram tills nu. Ja, lite vemodigt är det men ibland måste man släppa taget om vissa saker. Jag ser inte detta som ett vanligt Mario-spel utan mer som en avvikande spin-off. Annorlunda är det med dom ordinarie SMB-spelen. De kommer jag att fortsätta spela igenom igen och igen. De har ett annat underhållningsvärde helt enkelt.

Liknande var det med Zelda 3, som jag hade tröttnat på att spela igenom efter ett flertal varvningar, så jag planerade att lägga det åt sidan i 10 år. Det tog dock 15 år innan jag spelade det igen. Jag kan tänka mig att spela igenom det igen. Det går mycket fortare än Yoshi's Island.
 #860390  by Ludu
 13 Nov 2019, 11:04
Huvva, har inte haft någon energi att skriva något på sistone men nu är det dags! Jag skrev att jag skulle ta nya tag dagen efter att mitt SNES gav upp på näst sista banan i Zombies. Jag blev upptagen den dagen men nästa kväll satte jag igång i god tid eftersom jag visste att det skulle ta en stund att spela igenom alla banor igen. Trots detta nådde jag inte bonusen Credit Level förrän en bra bit efter midnatt :o Det tog lite längre tid nu när jag inte bara kutade raka vägen mot den enda överlevande grannen på sista 15 banorna :lol:

Jag hade ohyggligt kul under båda försöken men måste ändå medge att det lider av samma problem som NES-versionen av Super Mario Bros. 3: spelet är fantastiskt men på tok för långt för att inte ha en sparfunktion. Förvisso finns lösenord men när de inte sparar vapen eller föremål känns det rätt lönlöst att försöka sig på de senare banorna med så dålig arsenal.

Jag ska spela igenom Megadrive-versionen vid tillfälle men efter det blir det här ett ”se hur långt jag kommer”-spel, för det var som sagt vansinnigt kul och kommer spelas många gånger till :good:

@WERY I min värld känns det helt snett att a Link to the Past ska gå snabbare än Yoshi's Island :o Sen tänker jag efter och inser att 100p på samtliga banor är en riktigt lång process. Framtida varv för mig blir som sagt bara att ta mig från A till Ö och rädda Luigi :good:
 #863130  by Ludu
 23 Feb 2020, 21:35
Igårmorse tog jag mig igenom Run Saber. Jag minns att jag gav det ett försök för ett bra tag sen men fick slut på credits på sista banan. Jag tror att jag blev aningen frustrerad av att internet (jag tror specifikt SNES drunk) sa att spelet var förlåtande och toklätt men att jag ändå kunde sjabbla till det på nåt vänster.

Under gårdagens försök var jag dock redo att hålla med om den lätta svårighetsgraden, jag hade bara inte spelat tillräckligt tillbakalutat och defensivt första gången. Det går trots allt rätt fort för hälsan att ryka när man förlitar sig för mycket på snurattacken och har en övertro på att alla fiender hinner dö innan de tar i dig. Annars ska nog de flesta kunna ta sig till slutbossen utan några större problem.

Med det sagt är spelet en lagom cool SNES-variant på Strider, kort och koncist men välgjort!
 #864700  by Ludu
 11 May 2020, 19:50
I helgen spelade jag igenom Castlevania: Vampire's Kiss. Jag har hört mycket om hur det här ska vara en extremt svår och slaktad version av ett mycket bättre spel under alla dessa år... det verkar vara ganska grymt ändå i mina ögon :?

Rondo of Blood är säkerligen bättre, jag minns faktiskt inte själv då det var för längesedan jag spelade igenom det och det var dessutom 2,5D-versionen på PSP. Jag låste förvisso upp originalet men spelade det aldrig. På egna ben tycker jag absolut att Vampire's Kiss håller Castlevania-standard. Angående svårighetsgraden, jag tror på riktigt att jag i vintras behövde många fler försök på stage VIII och B i Super Castlevania IV och det har jag ändå spelat igenom 2-3 gånger :-k Med det sagt har vissa fiender på tok för lång räckvidd och sista Dracula-fighten helt absurd, men jag återkommer till den.

Medveten om att det finns ett bra och ett dåligt slut (å nåt mittemellan?) satte jag igång förutsättningslöst för att se vart jag hamnade. Jag trillade rätt omgående ned på den dåliga rutten men fortsatte ändå då jag faktiskt ville se alla banor. En vanlig Castlevania-upplevelse senare stod jag öga mot öga framför Dracula. Jag vet inte hur många gånger Richter ramlade ned i avgrunden!! :evil: Maken till seg och utdragen fight där ett enda litet misstag innebär omstart. Jag kunde få in en enstaka träff här och var beroende på vart han teleporterade in och vapnet jag valt fungerade inte på första delen. Det var riktigt nedslående att ha en bra runda för att säkert fem minuter senare reagera fel på ett skott och ännu en gång börja om från början. Skam den som ger sig och till slut kunde jag bevittna eftertexterna. Om jag inte vetat bättre hade jag absolut nöjt mig med det slut jag fick. Tillfredställande och utan Konamis tendens att klämma in någon form av "men du har inte klarat på riktigt förrän...".

Senare på kvällen fortsatte jag från vägskälet med ett gammalt lösenord och kollade vad som krävdes för det bättre slutet. Partiet man måste ta sig förbi krävde bara en omstart (jädra skelett som överraskade mig mitt i ett hopp!) men det ändrar inte det faktum att just den biten känns fånig. Att behöva klara två banor i ett svep på ett specifikt sätt utan att dö är en onödig utmaning och jag hade klarat mig utan den. Annars höll de två nya banorna samma kvalitet som resten och när jag var tillbaka hos greven igen testade jag ett annat vapen. Det gick så sjuuuukt mycket snabbare 8-[ Hade säkert sparat 30-60 min första gången om jag inte bara var envis med mitt val som funkade "helt okej" på andra halvan :lol: Omspelningsvärdet ligger mest i de nya banorna för själva slutet...
... var det knappt någon skillnad på. Bilden bakom eftertexterna ändras litegrann men i övrigt är det samma sekvens som spelas.
Men överlag måste jag säga att det är snyggt, bra utmaning och musiken är i vanlig ordning helt fenomenal! Jag föredrar Super IV men jag tycker inte att Vampire's Kiss ska skippas pga förutfattade meningar. Jag gillade det ganska rejält :good: Känner ni likadant eller har ni haft sämre erfarenheter med det?
 #864705  by Nightstalker
 11 May 2020, 21:14
Jodå, Vampires Kiss är rätt trevligt men det var något parti där jag fick psykbryt...rosa/lila riddare med spjut som var rövigt placerade :DUCK
Varulven var hopplös med, där hade jag rikligt med problem ](*,)
Sista bossen hade jag dock inte så stora problem med :-k
Jag är glad att jag tog mig igenom det men jag spelar hellre igenom Castlevania 4 igen :yes:
 #864713  by Ufouria
 12 May 2020, 11:12
Jag tycker Vampires Kiss är betydligt trevligare och i min smak än Super CV IV, som om något hade både tråkiga banor och även ett par frustrerande banor. Minns att jag spelade om slutbossen i vampires många ggr men tyckte inte det var en tråkig fight att spela så det gjorde mig inget.
 #864791  by Ludu
 14 May 2020, 21:58
@Nightstalker Jag tror att jag vet vilket ställe du menar! Jag lärde mig bästa sättet att bara hoppa förbi dem med minsta möjliga skada :lol: Jag hade inga större problem med varulven men det kanske var för att jag fortfarande har mardrömmar om varulven i Castlevania Chronicles på PS1 :$ Nä med bättre val av vapen blev slutbossen ganska lätthanterlig, men det hjälper inte att min första megaskruttiga strategi lämnade en besk eftersmak på striden.

@Ufouria Du kanske hade tyckt att fighten var tråkig om du spelat på mitt konservativa och ineffektiva sätt 8-[

@Speedmouse Du anser det vara något dåligt? ;) Jag tycker att det är skönt med såna spel, lättare att sätta igång ett andra varv. Inget toppenspel iofs men en hygglig Strider-klon som är värd att spela i mina ögon :good:
 #864799  by Speedmouse
 15 May 2020, 08:12
@Ludu Tänk att få det i julklapp som barn. Hade ju hunnit spela två varv redan innan Karl-Bertil Jonsson liksom! :lol:

Men jag håller med om att det kan vara skönt med något kort spel ibland, men detta var för enkelt och det känns verkligen som om man var klar med det efter ett varv. Med tanke på att man inte var bortskämd med samma spelutbud som barn hade jag sett det som katastrof att lägga sina surt hopsparade pengar på något sånt. :D
 #864800  by Ludu
 15 May 2020, 09:13
Haha, jo det förstås! :lol:

Men som jag skrev tidigare i tråden blev jag frustrerad av mitt att första försök inte blev så smärtfritt. Jag gick nog in med inställningen att det skulle vara en barnlek och spelade därefter väldigt oförsiktigt och bara köttade på så snabbt jag kunde. Det var inte rätt sätt att tackla det :lol:
 #866465  by Sonefors
 31 Aug 2020, 11:36
Super Metroid! :switch1:

Dra mig baklänges vilket bra spel. Första gången jag spelade igenom det så det var lite klurigt här och där. Hade aldrig klarat spelet utan kartan, skaplig uppgradering där jämfört med första Metroid.

Spelade (oftast bärbart) på Switchen vilket så klart inte är helt optimalt för ett sånt här spel. Att skifta mellan missiler, bomber etc på select högt uppe till vänster på switchen var en pina. Hade gärna sett att spelet var lite mer utzoomat, fick lite Game Boy-känsla emellanåt, men det är nog det enda negativa jag har att säga.

Undrar vilket spel det blir från VC härnäst! :switch:
 #866666  by TritonusRaven
 12 Sep 2020, 16:32
Måste ha varit Turtles in Time med en barndomskamrat och öl.
Vi försökte varva Kirby Super Star men plötsligt dog batteriet så sparfilen raderades :/
 #866882  by Nightstalker
 24 Sep 2020, 20:45
#91: Alien Vs Predator.
Slide + axel kanon = ost
Bossarna var lite knöliga men annars ganska lätt. Blev rätt uttråkad efter någon bana.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Instagram